Въпроси относно полетите

 

1. Информация за багаж:

Позволеният ръчен и чекиран багаж се определя от опериращата авиокомпания. По правило имате право на 1 брой чекиран багаж с тегло до 20 кг. и 1 брой ръчен багаж с тегло до 6 кг. и с размери които не надвишават 55/40/20 см. Всички цени на полети включват ръчен и чекиран багаж.

Ръчен багаж:

Разрешава се да носите само малки количества течности в ръчния си багаж. Тези течности трябва да бъдат в самостоятелни опаковки не повече от 100 мл. всяка и поставени в самозапечатващ се прозрачен плик за многократна употреба.

Течностите в ръчния багаж не могат да бъдат повече от 1 литър.

На летището:

За да подпомогнете операторите по сигурност, Вие трябва:

 • да предоставите за проверка на оператора по сигурност плика, съдържащ течностите, които пренасяте;
 • да свалите връхните си дрехи /палто, сако/ и др. Те ще бъдат проверени отделно;
 • да извадите преносимите компютри и други електронни устройства от вашия ръчен багаж. Те ще бъдат проверени отделно.

Ограничените за пренос течности в ръчния багаж, са:

 • вода и други напитки, супи, сиропи;
 • кремове, лосиони, олио;
 • гримове;
 • парфюми;
 • спрейове;
 • паста за зъби, други пасти;
 • гелове, включително за коса и душ-гел;
 • консистенция на твърда,течна основа /сапуни/;
 • всички производни от подобни консистенции;
 • опаковки, чието съдържание е под налягане, като пяна за бръснене, дезодоранти и др.

Вие все още можете:

 • да пакетирате течности в чантите, които ще предавате за регистриране. Новото изискване се отнася само за течности в ръчния багаж;
 • да носите в ръчния си багаж медикаменти и диетични храни, както и бебешки храни за ползване по време на пътуването. В пункта за проверка може да бъде поискано от Вас да докажете необходимостта от медикаменти и диетични храни по време на пътуването;
 • да купувате течности, като напитки, парфюми и др. или в магазините на летищата от Общността, разположени след пунктовете за проверка, или на борда на самолета на авиокомпания от Общността. Ако течностите са в специален, запечатан плик, не го отваряйте преди да сте минали пункта за проверка. В противен случай съдържанието на плика може да бъде конфискувано при проверка за сигурност. Ако трансферирате на летище в Общността, не отваряйте плика преди проверката за сигурност на това летище, а ако трансферирате повече от един път, не отваряйте плика преди проверката за сигурност на последното летище.

Всички тези течности са допълнителни към количествата в самозапечатващите се за многократна употреба прозрачни пластмасови пликчета, посочени по-горе.

Ако имате някакви съмнения относно новите изисквания по сигурност, обърнете се за по-подробна информация към Вашата авиокомпания или туроператор преди пътуването си.

Молим за Вашето съдействие, както и да се отнасяте с разбиране към операторите по сигурност на летищата и персонала на авиокомпаниите.

Този документ е разработен от Европейската комисия в сътрудничество с АЕА и АCIE.

 

2. Кога ще получа ваучер за полета?

След като заплатите чартърния полет Вие автоматично получавате потвърждение от нас за направената резервация. До 14 дни преди отпътуването на посочения от Вас имейл адрес ще получите и ваучера за Вашето пътуване. Моля имайте в предвид, че получения ваучер не е електронен билет. Моля разпечатайте ваучера и се явете не по-късно от 2 часа преди отпътуването за чекин на гишето на съответната авиокомпания на летището, където ще Ви издадат бордната карта.

Изключение: При резервации, с начало на пътуване по-малко от 48 часа - моля имайте предвид, че туроператора не може да издаде ваучер за Вашия чартърен полет. След получаване на потвърждението - моля обърнете се към представителите на туроператора/авиокомпанията на съответното летище за получаване на ваучера или билета за пътуване. Необходими са Ви също документи за пътуване - паспорт или лична карта, валидни към датата на пътуване. 

Моля след получаването на всеки документ - проверявайте дали всички данни са коректни!

 

 

3. Може ли да променя датата на вече издаден чартърен билет?

По принцип промяна на име на издаден вече чартърен полет може да се промени срещу такса, която е различна според различните туроператори. Моля ако желаете да промените име по вече издаден билет изпратете запитване на service@fiestatravel.bg , като посочите номера на резервация. Обработват се само запитвания, постъпили на електронната ни поща. Промяна на име по вече съществуваща резервация ще се осъществи, само ако сте потвърдили желанието за промяна писмено.

 

4. Може ли да анулирам вече издаден чартърен билет? 

Да, в случай, че желаете да анулирате Вашето пътуване моля да имате предвид, че се прилагат различни анулационни такси в зависимост от условията на различните доставчици/туроператори.

Независимо от размера на анулационната такса и цената на билета, Фиеста Травел прилага и такса за обработката на анулация в размер на 20.00 евро.

Внимание: Чартърни полети на стойност под 100.00 евро не подлежат на анулация!

Искане за анулиране на чартърен полет се прави с писмо по електронна поща на имейл service@fiestatravel.bg . В писмото изрично трябва да бъде посочено, че сте съгласни да заплатите посочените анулационни такси, както и такса за обработка на анулацията. Ако не Ви се дължи възстановяване на сума от доставчика, следва да ни заплатите таксата за обработка на анулация незабавно след изпращане на искането. В противен случай не поемаме ангажимент да извършим поисканата от Вас анулация и не носим отговорност за каквито и да е претърпени от Вас вреди или пропуснати ползи.